Glazen aangepast aan uw digitale leven

We gebruiken steeds meer verschillende beeldschermen in ons dagelijks leven. Onze smartphones, tablets, computers en TV’s zijn niet meer weg te denken. Jammer genoeg moeten onze ogen zich erg inspannen om dit bij te houden.
 
Het gebruik van verschillende beeldschermen zorgt ervoor dat onze ogen zich steeds intensiever moet aanpassen aan de verschillende kijkafstanden van digitale apparaten. Na verloop van tijd worden de weergegeven tekens op het beeldscherm moeilijker te lezen door de grootte en korrelige weergave. De ogen krijgen last van schermreflecties en worden blootgesteld aan blauwviolet licht.Essilor deed onderzoek naar het verschil tussen het gebruik van digitale apparaten tegenover het gebruik van traditioneel papier. 
De conclusie is dat we meer vooroverbuigen bij het gebruik van een tablet of smartphone dan bij het lezen van een krant.
 
Bovendien ervaart iedere leeftijdscategorie de ongemakken op een ander niveau. Jongvolwassenen hebben minder moeite met het lezen van kleine tekens, terwijl mensen van 45+ het dan wel moeilijk hebben. Laatstgenoemde leeftijdscategorie ervaart geen gevoelige ogen door de helderheid van beeldschermen en dit geldt wel bij jongeren.
 
Essilor heeft digitale brillenglazen ontworpen, zodat de ogen kunnen ontspannen én uw zicht beschermd is en u zich geen zorgen hoeft te maken naar de toekomst toe.
 
Het innovatieve product noemt EyeZen.
Het bestaat uit twee technologieën, één die beschermt tegen schadelijk blauwviolet licht en één die extra ondersteuning biedt voor de ogen.
 
De voordelen voor EyeZen dragers:
• Vermindering van oogvermoeidheid
• Beter lezen van kleinere tekens
• Een natuurlijke houding bij smartphonegebruik
• Helpt vroegtijdige oogveroudering te voorkomen

Eyezen